Het bedrijf gaat binnen deze challenge aan de slag met de categorie Lasinspectie. Het doel is om nauwkeurige lasinspecties te kunnen uitvoeren waarbij afwijkingen vanaf 0,1 millimeter gedetecteerd kunnen worden. Hiervoor wil Terra Inspectioneering de eigen bestaande drones voorzien van een scanner die deze zeer nauwkeurige metingen kan doen. Die scanners zijn er al langer, maar pas sinds kort in het formaat dat op een drone zou kunnen passen.
De scanner levert een puntenwolk op waaruit een 3D-model gemaakt kan worden. Terra Inspectioneering wil dit model combineren met videobeelden van de lasnaad en software ontwikkelen dat op basis van een algoritme de afwijkingen meet. Een van de uitdagingen is dat dit veel rekenkracht vergt en snelheid van overdracht van gegevens cruciaal is. Daarom kiest het bedrijf ervoor om ook de computer op de drone te bevestigen.
Om deze uitdaging op de juiste manier aan te vliegen en straks een prototype op te leveren dat van grote toegevoegde waarde is in de praktijk, zoekt Terra Inspectioneering actief de samenwerking op met betrokken asset owners zoals Dow. Welke defecten en afwijkingen komen zij tegen? Welke mogelijke obstakels en vervuiling spelen bij inspecties een rol? Terra Inspectioneering neemt deze ervaringen mee in de ontwikkeling van het prototype.
Feyter Industrial Services en Crombeen Robotics schreven gezamenlijk in voor de non-entry challenge. Enkele jaren gelden kruisten de paden van deze twee partijen elkaar voor het eerst toen Martijn Crombeen zijn derdejaars stage voor de Technische Hogeschool bij Feyter Industrial Services liep. Het bedrijf was onder de indruk van zijn kwaliteiten en wilde de samenwerking in de toekomst graag voortzetten. Die kans deed zich nu voor in de vorm van deze non-entry challenge. Beide partijen zagen het voordeel van een samenwerking en besloten samen op te trekken.